Kantoorvilla in Nijmegen

2018

In een prachtig oud herenhuis in Nijmegen zit NWST. Een uitgeverij van groene vakbladen. Het is een klassiek pand met veel oude details, hoge plafonds en 3 verdiepingen. Graag willen ze de indeling van het pand veranderen en ervoor zorgen dat er meer verschillende soorten werkplekken komen. Staand of zittend werken, in stilte of in overleg; verschillende houdingen en situaties voor iedereen. Zo ontstaat er ook meer beweging door het pand en zitten de mensen niet de hele dag op dezelfde stoel. 

Daarnaast mag het interieur meer van nu worden en duidelijk uitstralen dat het om een bedrijf in de groensector gaat. Dit alles wel in een stijl die bij het klassieke pand past.

Ik maakte een stijlplan met moodboards, kleuren en materialen waar ze de aankopen mee kunnen bepalen. Daarnaast maakte ik een advies voor de te kopen planten, een plan voor kunst aan de muur, heb ik geholpen met de keuze voor de bureaus en de raambekleding.

Uiteraard was het ook heel leuk om een nieuwe indeling te maken. Er zijn verschillende soorten werkplekken gekomen; verstelbare bureaus, een bar tafel, een wandbureau met flexwerkplekken, een grote vergadertafel en rustige werkruimtes. Op de tweede verdieping heb ik het plan gemaakt voor een klassieke herenkamer. Een ruimte waar je kan overleggen en gasten kan ontvangen voor een gesprek.